KasteL's blog: Δημιουργία DVD με το WinAvi Video Converter
  •  
  • Δημιουργία DVD με το WinAvi Video Converter




    Τα προγράμματα που θα χρειαστούμε είναι:




    Πριν ξεκινήσουμε οτιδήποτε, έχουμε εγκαταστήσει στο PC μας και το WinAvi Video Converter και το VobSub.


    Για τη δημιουργία DVD από avi με ξεχωριστούς υποτίτλους, το μόνο που θα πρέπει να κάνουμε είναι να τοποθετήσουμε τα avi αρχεία μας στον ίδιο φάκελο με τα αρχεία των υποτίτλων. Θα πρέπει επίσης να έχουν κοινή ονομασία με λατινικούς χαρακτήρες (π.χ. Para Pente 1.avi, Para Pente 1.srt, Para Pente 2.avi, Para Pente 2.srt κ.ο.κ).
    Τη δουλειά της ενσωμάτωσης, την αναλαμβάνει το VobSub και γίνεται στο παρασκήνιο, χωρίς να χρειαστεί να επέμβουμε εμείς.



    Ανοίγουμε το WinAvi Video Converter και πατάμε το κουμπί DVD.




    Βρίσκουμε το φάκελο που περιέχει τα avi αρχεία μας και επιλέγουμε αυτά που θα συμπεριλάβουμε στο DVD μας (όχι τα αρχεία των υποτίτλων)
    και κάνουμε Open.




    Βάζοντας το δείκτη πάνω σε κάθε αρχείο αυτόματα βλέπουμε ποιο είναι. Και κάνοντας αριστερό κλικ, έχοντάς το πάτημένο και σέρνοντάς το, μπορούμε ν΄αλλάξουμε τη σειρά με την οποία θα εμφανιστούν αργότερα στο DVD που θα δημιουργηθεί.


    Στο Select Output Directory επιλέγουμε που θέλουμε ν’ αποθηκευτούν τ’ αρχεία του DVD.


    Και πατάμε Advanced.




    Στην καρτέλα Encode δε θα χρειαστεί να κάνουμε τίποτα και πάμε στην καρτέλα DVD.

    Στο Output Settings αν επιλέξουμε τη μέθοδο Constant Video Quality στο Quality ορίζουμε την ποιότητα που θέλουμε να έχει το DVD μας ανεξαρτήτως μεγέθους.

    Τσεκάροντας Split the Output File από το Size ορίζουμε καθε πότε θα δημιουργηθεί καινούργιο αρχείο DVD.

    Αν επιλέξουμε τη μέθοδο Constant Video Size ορίζουμε σε πόσα δισκάκια θα βάλουμε την ταινία και στο Disk Capacity το μέγεθος του DVD δίσκου (Προσοχή γιατί αν επιλέξουμε 4700MB κατά τη διάρκεια του καψίματος του DVD, το μέγεθος των αρχείων θα είναι λίγο μεγαλύτερο από τη χωρητικότητα του DVD – single layer και θα χρειαστεί ξανά συμπίεση. Οπότε χρησιμοποιήστε το μέγεθος των 4300MB).

    Στο Output Settings τσεκάρουμε το Set Chapter Length και βάζουμε κάθε πότε (σε δευτερόλεπτα) θα δημιουργείτε νέο κεφάλαιο (chapter).

    Στο Target Format και Aspect Ratio τ’ αφήνουμε στο Auto.

    Στο Preferences η επιλογή αφορά το χρόνο που θα χρειαστεί το WinAvi Video Converter για να ολοκληρώσει όλη την εργασία της δημιουργίας του DVD.

    Το Audio Bitrate αφορά την ποιότητα του ήχου.
    Τελειώνοντας με τις ρυθμίσεις, πατάμε OK.




    Και ξανά OK για να ξεκινήσει η διαδικασία της μετατροπής.




    Καλή επιτυχία!


    Τον οδηγό μπορείτε να τον κατεβάσετε απευθείας από εδώ:
    http://rapidshare.com/files/85164613/CREATE_DVD_WITH_WINAVI_VIDEO_CONVERTER_v7.7.rar

    1 σχόλιο:

    1. Καλησπέρα!

      Εχω κατεβάσει και χρησιμοποιώ την τελευταία έκδοση του WinAvi...για να μπορώ να ενσωματώνω τους υπότιλους σε κάθε ταινία που κατεβάζω, να την περνάω στο στικάκι και έτσι να την βλέπω στην τηλεόραση...Ομως έχω το εξής πρόβλημα...Κάθε φορά που πατάω για να κανω την μετατροπή σε Dvd, το πρόγραμμα αλλάζει το μέγεθος της ταινίας..Συγκεκριμένα έχω ταινία που ενώ είναι σε χωρητικότητα 1gb , το προγραμμα μετά την ενσωμάτωση την μετατρέπει σε 5,9gb...

      Τι πρέπει να κάνω ώστε να μην αλλάζει τόσο το μέγεθος της...μπορεί ας πούμε να μετατραπεί σε μέγεθος κάτω των 4gb?

      Ευχαριστώ
      Κατερίνα.

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    ΣΧΟΛΙΑ